Ja zrobiłam naleśniki z podwojoną liczbą składników, dlatego na zdjęciu może wydawać się ich więcej. Ale przepis podam z oryginalną ich liczbą.
SKŁADNIKI
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2. Rozdzielamy białka od żółtek i w oddzielnej misce rozbełtujemy żółtka z mlekiem.
3. Dodajemy suche składniki i mieszamy/miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
5. W oddzielnej misce ubijam białka na sztywno i dodaje do masy nalesnikowej.
6. Na rozgrzaną patelnię teflonową bez tłuszczu dużą łyżką lub małą chochlą nalewam masę i smażę na małym ogniu.
7. Kiedy na placuszku zaczną pojawiać się małe dziurki, przerzucamy go na drugą stronę,
8. Pancakes dekorujemy i ozdabiamy z góry, a żeby nie były za suche dodajemy nutelli/masła orzechowe/dżemu/jogurtu czego tam sobie życzycie pomiędzy nie! Smacznego! <3
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentując, pamiętaj, aby zachować kulturę i życzliwą szczerość!